Massages

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.


Voordelen van een ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: 

Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. 

Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten.
Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt.

Hot Stone Massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.
Voor de massage worden afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

 

massage, massage stones, welness-2717431.jpg

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd, meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Hamam massage behandeling

De Hamam stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen waar de weldaad van reiniging, warmte en ontspanning is ontstaan.

De onderdelen van de Hamam:

  • scrub van het lichaam om het lichaam te ontdoen van dode huidcellen en de bloedsomloop te stimuleren
  • de zeepmassage met traditionele olijfzeep; deze zeep verzorgt de huid intens

Rhassoul rugpakking

(optioneel, €5,- extra)

Rhassoul ontgift de huid en reinigt zacht en grondig waarbij de natuurlijke beschermlaag van de huid in tact blijft. 100% natuurlijk en irriteert niet, geschikt voor ieder huidtype.

Bij de 90 minuten behandeling wordt de volgende elementen toegevoegd:

  • ontspannende massage met warme olie
  • heerlijke hoofdmassage als afsluiter

Lomi Lomi

Lomi Lomi is een holistische massagevorm uit Hawaii. Het is een heerlijk ontspannende massage van het hele lijf. 

Het lichaam wordt met warme olie en mooie lange vloeiende bewegingen gemasseerd alsof er golven van de oceaan over je lijf spoelen. De massage gebeurt vooral met de onderarmen en bestrijkt het hele lichaam, van kruin tot tenen met veel olie. Daarom ben je enkel afgedekt met een sarong. De lomi lomi wordt gegeven met loving hands; volledig in het hier en nu met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart. De nadruk ligt op een totale lichamelijke en geestelijke ontspanning en minder op het losmaken van de spieren.

In april 2023 heb ik de 200 uur Lomi Lomi practitioner opleiding afgerond bij Malamalomi in Amsterdam. Deze opleiding heet ook Hawaiian Temple Bodywork en word gegeven volgens de traditionele normen en waarden voor bodywork van Abraham Kawai’i.

Stoelmassage

Een stoelmassage zorgt ervoor dat de de spieren, die het meest te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde houding, zich te ontspannen, zoals je hoofd, nek, rug en schouders. Hierdoor worden RSI en werkstress voorkomen. 

Na de massage voel je je ontspannen en verfrist, dat komt doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toeneemt.

Deze vorm van massage wordt sinds een aantal jaren op de werkplek toegepast, om verschillende klachten van werknemers te voorkomen en/of te bestrijden. Het is een massagevorm speciaal voor mensen met beperkte tijd, want de kleding kan worden aangehouden, er wordt geen gebruik gemaakt van massage olie en de massage duurt meestal niet zo lang als een tafelmassage.

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam en kan je te maken krijgen met klachten rondom de bekken, rug, nek en het schoudergebied. Vocht vasthouden is ook een bekend verschijnsel, en het hebben van krampen in de benen en dan vaak met name in de kuiten.

Een zwangerschapsmassage kan zorgen voor verlichting van de zwangerschapsklachten en kan zorgen voor een betere nachtrust. Eventuele stress en rugklachten kunnen hierdoor ook verminderen. Massage stimuleert tevens de doorbloeding waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby gaat.

Bij deze massage lig je in een comfortabele zijlig gedurende de gehele behandeling. Een combinatie van klassieke technieken en lomi hapai (Hawaiiaanse zwangerschapsmassage) wordt gebruikt.

Welke kies jij?

Soorten massages

nl_NL
Scroll naar boven